مراحل گرفتن دیه تصادف

مراحل گرفتن دیه تصادفات؛ از ابتدا تا بعد از رای دادگاه!

فهرست مطالب:

بسیاری از تصادفات رانندگی، متأسفانه همراه با خسارات جانی است؛ در کشورمان سالیانه افراد زیادی براثر تصادفات رانندگی دچار مصدومیت، معلولیت و یا نقص عضو شده و برخی نیز جان خود را از دست می‌دهند. مطابق قانون، به این افراد دیه تعلق می‌گیرد. در این یادداشت، مراحل گرفتن دیه تصادف جرحی از ابتدا و پزشکی قانونی تا بعد از رای دادگاه را می‌خوانید.

مدارک لازم برای گرفتن دیه از بیمه

اصلی‌ترین و حیاتی‌ترین مدرک موردنیاز برای دریافت دیه، کروکی پلیس از صحنه تصادف و یا گزارش مراجع انتظامی است. اظهارات طرفین تصادف که توسط پلیس تهیه می‌شود نیز جزو مدارک موردنیاز است. درنهایت، مدارک راننده مقصر ازجمله بیمه‌نامه و کارت ماشین موردنیاز است.

در همین باره : دیه چیست

تشکیل پرونده در دادسرا

مراحل گرفتن دیه تصادف از تشکیل پرونده در دادسرا آغاز می‌شود. زیان‌دیده به کلانتری محل حادثه مراجعه و با گزارش پلیس به دادسرا مراجعه کرده و تشکیل پرونده می‌دهد. در دادسرا، پیش از هر چیز، دادیار یا بازپرس پرونده، اظهارات زیان‌دیده و مقصر را ثبت می‌کند و سپس زیان‌دیده را به پزشکی قانونی ارجاع می‌دهد.

حتماً بخوانید : بعد از تصادف چه کنیم؟

مراحل پزشکی قانونی برای تصادف

دادسرا، برای تکمیل پرونده تصادف و تشخیص دقیق میزان آسیب وارده بر مجروح یا مجروحین حادثه، نیاز به گزارش پزشکی قانونی دارد؛ بنابراین، از سوی دادسرا به زیان‌دیده معرفی‌نامه داده می‌شود تا برای انجام معاینات به پزشکی قانونی مراجعه کند.

مدت‌زمانی که طول می‌کشد تا پزشکی قانونی اعلام نظر کند، بستگی به آسیب وارده دارد؛ ازاین‌رو پزشکی قانونی برای آسیب‌ها طول درمان تعیین کرده و پس از پایان طول درمان نظر خود را اعلام می‌کند. برای تشخیص برخی از آسیب‌ها مانند قطع نخاع و یا فلج شدن اعضاء، طول درمان حتی به بیش از یک سال هم می‌رسد.

مراحل گرفتن دیه تصادف جرحی از پزشکی قانونی

در مرحله پزشکی قانونی فرد زیان‌دیده باید توجه داشته باشد که گزارش کامل نوشته شده باشد. به دلیل مشغله بالای عوامل پزشکی قانونی موارد بسیاری دیده شده است که به دلیل اشتباه سهوی عوامل پزشکی قانونی، گزارش درستی از وضعیت فرد نوشته نشده و بخشی از صدمات دیده نشده است.

یادداشت پیشنهادی : قانون دیه

تشکیل جلسه دادگاه

درنهایت با کامل شدن گزارش پزشکی قانونی، پرونده به دادگاه ارجاع می‌شود. دادگاه با گرفتن مدارک از دادسرا، با حضور مقصر، زیان دیده و بعضاً نماینده شرکت بیمه تشکیل جلسه داده و رأی خود را اعلام می‌کند. درصورتی‌که طرفین به رأی اعتراض داشته باشند، پرونده مجدداً در دادگاه تجدیدنظر بررسی شده و حکم نهایی صادر می‌شود.

اشتباهات سهوی قاضی در ندیدن بخشی از گزارش‌های پزشکی قانونی و نوشتن رأی بدون در نظر گرفتن آن‌ها و یا اشتباه در انشای رأی مواردی است که ممکن است پیش آمده و موجب نادیده گرفته شدن بخشی از دیه زیان دیده شود که باید با هوشیاری از آن‌ها جلوگیری کرد.

بیشتر بدانید : بیمه شخص ثالث چیست

مراحل گرفتن دیه بعد از رای دادگاه

بعد از رای دادگاه و پس از صدور حکم، پرونده به اجرای احکام ارجاع می‌شود. اجرای احکام با ارسال پیامک به طرفین، آن‌ها را برای دریافت مدارک و حکم فرامی‌خواند. در اجرای احکام، حکم پرداخت دیه و میزان آن به شرکت بیمه ابلاغ می‌شود. توجه داشته باشید که در برخی موارد نیز مشاهده شده است که شرکت بیمه در محاسبه میزان دیه اشتباه کرده است که به‌خودی‌خود بخش قابل‌توجهی از مبلغ دیه را کم می‌کند.

خواندنی : دیه تصادف بدون گواهینامه چگونه است؟

نحوه پرداخت دیه؛ حساب دادگاه یا حساب شخصی؟

شرکت بیمه هم می‌تواند دیه را مستقیماً به حساب فرد زیان‌دیده واریز کند و هم می‌تواند دیه را به حساب دادگستری پرداخت کند تا زیان‌دیده دیه را از دادگستری دریافت کند. درصورتی‌که دیه مستقیماً از شرکت بیمه به حساب فرد واریز شود، شرکت بیمه از زیان‌دیده رضایت‌نامه محضری می‌گیرد.

توصیه می‌شود افراد زیان‌دیده، دیه خود را از طریق حساب دادگستری دریافت کنند تا درصورتی‌که در آینده نسبت به مبلغ آن شکایتی داشتند، بهتر بتوانند امور حقوقی آن را پیگیری کنند. البته انتخاب حساب دادگستری برای دریافت دیه ۱۰ روز به مدت زمان قانونی آن می افزاید..

حتماً بخوانید : دیه راننده مقصر

شرکت بیمه موظف است ظرف مدت ۱۵ روز پس از ابلاغ رای، دیه را واریز کند. درصورتی‌که شرکت بیمه در پرداخت دیه تأخیر کند، به ازای هر روز تأخیر، نیم هزارم دیه جریمه می‌شود؛ مثلاً اگر دیه ۲۰۰ میلیون تومان باشد، هر روز جریمه دیرکرد آن معادل ۱۰۰ هزار تومان می‌شود. در کنار این اگر پرداخت دیه به سال آینده بکشد، بیمه باید دیه را به نرخ سال جدید پرداخت کند..

دراین باره این یادداشت را از دست ندهید : گرفتن دیه تصادف چقدر طول میکشد

آیا برای گرفتن دیه باید رضایت داد؟

همان‌طور که پیش‌تر در همین مطلب نوشتیم، درصورتی‌که زیان‌دیده دیه را مستقیماً از شرکت بیمه دریافت کند، شرکت بیمه فرد را ملزم می‌کند تا در دفترخانه رضایت رسمی خود را از دیه دریافتی اعلام کند. درصورتی‌که شرکت بیمه دیه را به حساب دادگستری واریز کند و زیان‌دیده دیه را از دادگستری دریافت کند، رضایت‌نامه منتفی است.

نحوه پرداخت دیه

در بسیاری از موارد مشاهده شده است که به دلیل عدم آگاهی فرد زیان‌دیده از حقوق خود و عدم توانایی مدیریت پرونده خود در مراحل مختلف دریافت دیه، درنهایت دیه‌ای بسیار پایین‌تر از آنچه حق خود بوده دریافت کرده است. در این موارد شرکت بیمه با گرفتن این رضایت‌نامه سعی می‌کند راه را برای دادخواست مجدد فرد برای دریافت دیه بیشتر ببندد.

بااین‌حال، حتی اگر شرکت بیمه از فرد رضایت‌نامه گرفته باشد، با یک کار حقوقی خوب، فرد می‌تواند دیه کامل خود را حتی باوجود گذشت چند سال از شرکت بیمه وصول کند.

در این باره حتماً بخوانید : شرایط گرفتن دیه تصادف جرحی بعد از رضایت پس از چند سال

آیا نیازی به وکیل بیمه تصادفات رانندگی هست؟

شما نیازی به وکیل تصادفات ندارید! همان‌طور که خواندید دریافت دیه روال قانونی مشخصی دارد که از عهده هر فردی که با سیستم قضایی آشنایی داشته باشد برمی‌آید. بااین‌حال باید در ۳ مرحله از مراحل گرفتن دیه حواس خود را جمع کنید تا متضرر نشوید. این ۳ مرحله که در متن هم به آن‌ها اشاره شده است (اگر نخواندید، حتماً مطالعه کنید)، مرحله نوشتن جراحات در پزشکی قانونی، مرحله نوشتن رأی در دادگاه و مرحله محاسبه میزان دیه در شرکت بیمه است. هریک از این مراحل می‌تواند به‌راحتی میزان دیه را به شکل قابل‌توجهی تغییر دهد و حق شما را پایمال کند. این ۳ مرحله در موارد بسیاری برای افراد نا آشنا موجب زیان هنگفتی در مبلغ دیه شده است.

در همین باره : وکیل بیمه کیست؟

بهترین وکیل بیمه شخص ثالث کجاست؟

اگر تصمیم گرفتید تا ریسک کم شدن دیه را از بین برده و با سپردن پرونده خود به یک وکیل، خیال خود را هم از بابت میزان دیه و هم اُمورات مربوط به وصول آن راحت کنید، نیاز به یک وکیل تصادفات رانندگی یا همان وکیل بیمه شخص ثالث دارید.

گروه وکلای حقوقی سوبارش، با داشتن گروهی از وکلای زبده و با تجربه در عرصه بیمه ثالث و دیه، یکی از مورد اعتمادترین مراکز برای آسیب دیدگان حوادث رانندگی است. سوبارش پرونده شما را در اختیار بهترین وکیل بیمه شخص ثالث که مناسب پرونده شما است می‌گذارد تا دیه خود را مطابق آنچه حق شما است دریافت کنید. بهتر است همین حالا از طریق راه‌های ارتباطی معرفی‌شده در سایت و یا از طریق مراجعه به صفحه تماس با ما، با یکی از کارشناسان سوبارش صحبت کنید و همین حالا پرونده خود را در هر مرحله‌ای که هست در اختیار یک وکیل با تجربه قرار دهید و با خیالی راحت به زندگی خود برسید.

۴.۴از۵ (۲۸ رای)
همین الان از راههای ارتباطی زیر سوالت رو از کارشناس سوبارش بپرس:
یادداشت‌هایی در همین باره:

13 پاسخ

  1. با سلام و خسته نباشید
    بنده مهر ماه به همراه همسرم تصادف کردم و دوره طول درمانم ۱۵ فروردین سال بعد به اتمام خواهد رسید و هنوز دادگاهی تشکیل نشده. ما تقاضای ۵۰ درصد دیه علی الحساب کردیم و بیمه گفت بعد از نتیجه دادگاه این درصدی که پرداخت شده کسر خواهد شد.
    آیا نباید مبلغ پرداخت شده کسر بشه نه درصد؟ و سوال بعد اینکه به من گفتن چون راننده مقصر هستین دیه با نرخ سال جدید پرداخت نخواهد شد و طبق قرارداد قبلی پرداخت میشه ایا این مورد قانونی هست؟
    با تشکر

  2. با سلام من تصادف شدید کردم و دوتا ران من نزدیک به لگن استخوان ثلث تحتانی شکستگی شدید و از هم جدا شده بود و از گوشت نیز مقداری بیرون زده بود بعد ساق پای استخوان ثلث تحتانی نی درشت بصورت خورد شدگی و استخوان ثلث تحتانی نی نازک که شکستگی داره و هر کدوم پلاتین های سی الی چهل سانتی با کلی پیچ هر کدام نزدیک بیست تا پیچ .و کلی آسیب جراحت .. خواستم بگم منو بدون رای دادگاه فرستادن بیمه خودش برام تعیین دیه کنه .آیا چنین قانونی هستش یا نه چون طرف مقصر حادثه نظامی هست چنین کردند و حداقل بیمه را زدن .یه راهنمایی کنید من چیکار کنم

  3. با سلام.
    بهتر است مبلغ دیه و ارش در کمترین زمان ممکن. بعد از رای محترم دادگاه به حساب مسقیم فرد جراحت دیده و زیان دیده واریز شود تا جامعه مردمی به قانون و مقررات و دولت اعتماد بیشتری پیدا کنند.
    با تشکر.

  4. سلام وقت بخیر خودم راننده بودم واژگونی خودرو بوده آسیب زیاد دیدم ..حالا بیمه ایران میگه دیه ب نرخ نامه سالی ک بیمه بوده ماشین یعنی ب نرخ سال ۹۹میخاسم توضیحی بدید دراین باره سپاس

  5. با سلام ۲۰ماه پیش به دخترم که عابر پیاده بود ماشین زد ۱۳ ماه کشید تا مراحل قانونی طی بشه تا اینکه دادگاه حکم را صادر کرد الان ۷ ماه اداره خسارت بیمه ایران شهرستان خوی میگه برید زنگ میزنیم چون دخترم از ناحیه سر و صورت صدمه دیده بود زیبایی بود هر بار واسه عمل صورت و چشم میلیونها خرج میشه منتظریم تا بیمه دلخوشیش تموم بشه بهمون زنگ بزنه شاید این جمعه بزنه شاید منتظر

  6. با سلام ،یک سال پیش با ماشین تصادف کردم که مقصر طرف مقابلم بود زانوی من ازچهارقسمت دچارشکستگی شد حالا بعد ازگذشت یک سال هنوز خوب نشده برای درخواست نقص عضو باید چه مراحلی طی کنم ممنون میشم راهنمائی کنید ،پیروز وسربلندباشید

  7. سلام پروند تصادفی فوتی بهداز ۴سال رای قطی صادر شد شمارحساب دادگاه داد به بیمه پول بحساب دادگاه میر به من جه جور بفهمین پول بحساب دادگاه رفته

  8. رو چه حسابی با پولی که حق مردمه بازی میکنن … اول بیمه بعدم دادگستری … چرا بعد از حواله بیمه که به حساب دادگستری واریز میشه بازم طول میکشه ؟!!! این پولا خوردن نداره اصل فساد از خودشون شروع میشه 👎

    1. سلام خسته نباشید،ببخشید من ی نامه قبل طول درمان بهم دادن برای دادگاه تصادف کردم،یکیم بعد طول درمان،حالا واسه تعین دیه نامه اولیم حساب میشه یا فقط نامه آخری ممنون میشم راهنمایی کنیت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *