تصادف جرحی

تصادف جرحی چیست؟ قوانین تصادفات جرحی و مراحل بعد از تصادف

فهرست مطالب:

امیدواریم هیچ‌گاه هیچ فردی تصادف نکند، به‌خصوص تصادف جرحی! اما همه باید بدانیم که در صورت وقوع این حادثه چه باید بکنیم و حقوق قانونی ما چیست؛ چه مصدوم حادثه باشیم و چه مقصر حادثه. در این یادداشت به‌صورت کامل با قوانین تصادفات جرحی و مراحل آن آشنا می‌شوید و خواهید دانست که تصادف جرحی چیست؟

تصادف جرحی چیست

شاید برای خیلی‌ها واژه «جرحی» نامفهوم باشد و به‌درستی ندانند که تصادف جرحی چیست. کلمه جرحی از ریشه «جرح» آمده و همان جراحت و مصدومیت است. تصادفی که در آن به هر نحو به فرد یا افرادی آسیب جسمی وارد آمده باشد، تصادف جرحی می‌گویند.

توجه داشته باشید که حتی اگر فرد مصدوم، راننده مقصر یا سرنشین خودروی مقصر باشد و دچار مصدومیت شود، تصادف جرحی محسوب می‌شود و برای دریافت دیه از بیمه باید مطابق دستورالعمل زیر رفتار کند.

بنابراین درصورتی‌که تصادف به هر شکلی مصدوم داشت، باید نکات زیر در آن رعایت شود.

خواندن این یادداشت خالی از لطف نیست : مراحل گرفتن دیه تصادفات از ابتدا تا بعد از رای دادگاه

در اولین لحظه بعد از تصادف چه کنیم

در اولین لحظه بعد از تصادف، ضمن حفظ خونسردی، باید در نظر داشته باشید که مصدوم یا مصدومان حادثه به‌هیچ‌عنوان جابجا نشوند؛ هرگونه جابجایی مصدوم ممکن است منجر به قطع نخاع و یا پارگی ریه شود. فکر رساندن مصدوم به بیمارستان را از سر خود بیرون کنید، چون در آینده، هم به زیان راننده مقصر می‌شود و هم به زیان مصدوم. فقط در صورتی اقدام به جابجایی مصدوم کنید که خودروها آتش گرفته باشند و یا خطر انفجار وجود داشته باشد.

انواع بیمه شخص ثالث چیست؟

پیشنهاد خواندنی : دیه تصادف راننده بدون گواهینامه

مراحل تصادف جرحی

بنابراین اولین چیزی که باید به آن توجه داشته باشید، جابجا نکردن مصدومان برای حفظ سلامتی آن‌ها و همچنین حفظ حقوق آن‌ها در بیمه است. در ادامه مراحل بعد از تصادف را می‌خوانید.

تماس با ۱۱۵ و ۱۱۰

اولین کاری که باید کرد، تماس با ۱۱۵ برای اعزام اورژانس به محل حادثه است. اگر احتمال مصدومیت از ستون فقرات و یا شکستگی قفسه سینه در مجروحین وجود دارد، حتماً باید با تکنسین‌های اورژانس در میان گذاشته شود.

توجه داشته باشید که حتی برای مصدومیت‌های جزئی هم با اورژانس تماس گرفته شود. برخی مصدومیت‌ها در ظاهر دیده نمی‌شوند و ممکن است مصدوم اصطلاحاً به دلیل «گرم بودن» متوجه آن‌ها نشود.

پس از تماس با اورژانس، باید با پلیس ۱۱۰ تماس گرفته شود. هنگام گزارش تصادف به پلیس ۱۱۰، باید به این اشاره شود که تصادف جرحی است. با اعلام شدن تصادف جرحی، علاوه بر مأمورین راهنمایی و رانندگی، مأمورین نیروی انتظامی نیز به محل حادثه اعزام می‌شوند. حضور هر دوی این نیروها برای ادامه روند قانونی الزامی است.

حفظ صحنه تصادف

درصورتی‌که شرایط خیابان اجازه می‌دهد و باعث بسته شدن کامل معبر نمی‌شود، بهتر است صحنه تصادف حفظ‌شده و خودروها جابجا نشوند؛ بازهم این به نفع هر دو طرف تصادف است. مأمورین راهنمایی و رانندگی برای انجام درست وظایف خود نیازمند مشاهده صحنه تصادف هستند.

در این مواقع درصورتی‌که فرصت کافی وجود داشت، طرفین تصادف می‌توانند از صحنه تصادف به‌وسیله تلفن همراه خود عکس بگیرند؛ این عکس‌ها، به‌خصوص در مواقعی که مجبور به جابجایی خودروها شوند، بسیار کاربردی خواهد بود.

حتماً بخوانید : دیه تصادف موتور

اعزام مصدومان به بیمارستان

با حضور اورژانس در صحنه، مصدومان به بیمارستان منتقل می‌شوند. در این مرحله راننده مقصر نیازی به همراهی اورژانس و مصدومان ندارد. راننده مقصر بهتر است از عوامل اورژانس آدرس بیمارستانی که مصدوم به آنجا اعزام می‌شود را بگیرد.

مراحل تصادف جرحی

همچنین هم راننده مقصر و هم مصدومان، بهتر است اطلاعات فردی یکدیگر را داشته باشند؛ بهترین روش این است که هر دو طرف از گواهی‌نامه و کارت ماشین و یا کارت ملی یکدیگر عکس بگیرند. داشتن شماره تماس از یکدیگر نیز بسیار حیاتی است.

مراحل شکایت تصادف جرحی

تا اینجا با کارهایی آشنا شدید که باید در دقایق ابتدایی بعد از تصادف انجام دهید. از اینجای یادداشت، مراحلی که می‌خوانید، مربوط به مراحل شکایت تصادف جرحی و امور مربوط به آن است.

اعزام خودروی مقصر به پارکینگ

با حضور مأمورین نیروی انتظامی و راهنمایی و رانندگی، از صحنه تصادف گزارش تهیه شده و کروکی کشیده می‌شود. سپس پلیس، هردو خودرو را به پارکینگ منتقل می‌کند. در برخی مواقع ممکن است، پلیس تنها به اعزام به پارکینگ خودروی مقصر کفایت کند.

راننده مقصر باید مدارک و لوازم شخصی خود را از خودرو خارج کند؛ در برخی مواقع حتی توصیه شده است تا برای جلوگیری از سوءاستفاده‌های احتمالی، کیلومتر خودرو و میزان بنزین آن نیز یادداشت شود.

بستری شدن مصدومان در بیمارستان

با توجه به اینکه اورژانس مصدومان را به بیمارستان منتقل کرده است، تمامی هزینه‌های آن‌ها در اورژانس رایگان بوده و بر عهده بیمارستان است. نکته بسیار مهم در اینجا این است که مقصر حادثه هیچ وظیفه‌ای برای پرداخت هزینه‌های درمان مصدوم ندارد؛ زیرا هزینه‌های بیمارستان مصدومان توسط بیمه‌نامه شخص ثالث مقصر تأمین خواهد شد؛ بنابراین مصدومان باید هزینه‌های احتمالی بیمارستان خود را، علی‌الحساب پرداخت کنند تا در انتها از دیه دریافتی مستهلک شود.

باید بدانید : دیه راننده مقصر

تشکیل پرونده در کلانتری و ارجاع به دادسرا

با حضور نماینده مصدومان و راننده مقصر در کلانتری پرونده تشکیل‌شده و از هر دو طرف بازجویی انجام می‌گیرد. در این مرحله لازم است راننده مقصر مدارک بیمه‌نامه خود را به همراه داشته باشد. پس از تشکیل پرونده، لازم است راننده مقصر در سامانه ثنا پرونده خود را تکمیل کند.

در انتها پرونده به دادسرا ارجاع می‌شود. در دادسرا نیز مدارک تکمیل شده و با درج اظهارات طرفین و تائید اصالت بیمه‌نامه خودروی مقصر، رونده حقوقی پرونده به جریان می‌افتد.

بازداشت راننده و نیاز به ضامن

در تصادفات جرحی، معمولاً برای راننده مقصر جریمه‌ای اندک در نظر گرفته می‌شود که باید به صندوق دادگستری واریز شود. برای واریز این جریمه، دادسرا از مقصر درخواست ضامن می‌کند که این ضامن باید یک کارمند رسمی و یا یک کاسب (دارای جواز کسب) باشد.

درصورتی‌که راننده نتواند ضامن را تأمین کند تا تأمین ضامن در بازداشت به سر خواهد برد.

آزاد شدن خودروها از پارکینگ راهنمایی و رانندگی

یکی از اموری که در دادسرا به آن پرداخت می‌شود، تائید شدن کروکی تصادف توسط طرفین است. پس‌ازاینکه کروکی و گزارش تصادف به تائید طرفین رسید، دادسرا مجوز خروج خودروها از پارکینگ را صادر می‌کند. توجه داشته باشید که مقصر برای خارج کردن خودروی خود از پارکینگ نیازی به رضایت مصدومان ندارد و تنها در صورت تائید گزارش پلیس و کروکی، مجوز خروج از پارکینگ توسط دادسرا صادر می‌شود.

رضایت در تصادف جرحی

در دادسرا پس از بررسی اصالت بیمه‌نامه مقصر، تقریباً کار او در پرونده به پایان می‌رسد و مصدوم حادثه برای دریافت دیه خود با شرکت بیمه مواجه خواهد بود. بدیهی است که در این برهه نیز نیازی به رضایت مصدوم و زیان‌دیده تصادف نیست، چون شرکت بیمه متقبل زیان‌های او خواهد بود.

در همین باره : شرایط گرفتن دیه تصادف جرحی بعد از رضایت پس از چند سال

آخرین مرحله؛ ارجاع مصدومان به پزشکی قانونی

آخرین مرحله از مراحل بعد از تصادف جرحی، ارجاع پرونده مصدومان به پزشکی قانونی از سوی دادسرا برای تعیین میزان خسارت وارده است. این مرحله خود آغاز مراحل دریافت دیه محسوب می‌شود که برای زیان‌دیده بسیار حیاتی است.

قوانین تصادفات جرحی

بد نیست بدانید : قانون جدید بیمه شخص ثالث

استثنائات این مراحل

تمامی مراحلی که در بالا شرح دادیم در صورتی صدق می‌کند که راننده مقصر، دارای بیمه‌نامه و گواهینامه باشد و در حالت مستی تصادف نکرده باشد. اگر راننده مقصر دارای بیمه‌نامه نبود، گواهی‌نامه نداشت و یا در حالت مستی رانندگی می‌کرد، در مرحله کلانتری و دادسرا نیازمند ضمانت‌ها و وثیقه‌های سنگین‌تری خواهد بود؛ اما بازهم بهتر است برای اینکه دردسر کمتری متحمل شود، همچون دیگر راننده‌ها، اجازه دهد کار مسیر قانونی خود را دنبال کند.

برای مصدومان حادثه، چه عابر پیاده باشند، چه سرنشین خودروی زیان‌دیده و چه سرنشین خودروی مقصر، هیچ تفاوتی نمی‌کند که راننده مقصر بیمه‌نامه یا گواهی‌نامه دارد یا نه؛ در هر حالتی، مراحل بعد از تصادف به همین شکلی که گفته شد باید طی شود.

حتماً بخوانید : گرفتن دیه تصادف چقدر طول میکشد

اگر به‌عنوان مصدوم تصادف به مشکل برخوردیم، چه کنیم؟

در بسیاری از موارد، مصدومان حوادث رانندگی در دریافت حق‌وحقوق قانونی خود که همان دیه باشد به مشکل برمی‌خورند. به هر دلیلی ممکن است بیمه از پرداخت دیه خودداری کند و یا دیه پایینی برای مصدومان در نظر گرفته شود. در چنین مواردی بهتر است سراغ یک وکیل تصادفات جرحی بروید.

گروه وکلای حقوقی سوبارش، با داشتن تجربه‌ای طولانی در وصول دیه آسیب دیدگان حوادث رانندگی و با تکیه‌بر گروه حقوقی خود که متشکل از چندین وکیل مسلط در عرصه بیمه است، یکی از بهترین مراکز برای در دست گرفتن پرونده دیه زیان دیدگان حوادث رانندگی است. درصورتی‌که در دریافت دیه خود به مشکل خورده‌اید و یا فکر می‌کنید آنچه حق شما بوده به شما پرداخت نشده است، همین حالا از طریق راه‌های ارتباطی معرفی‌شده در سایت و یا از طریق صفحه تماس با ما، با کارشناسان سوبارش درباره پرونده خود صحبت کنید؛ حتماً راهی برای احقاق حق شما وجود دارد!

۴.۴از۵ (۱۶ رای)
همین الان از راههای ارتباطی زیر سوالت رو از کارشناس سوبارش بپرس:
یادداشت‌هایی در همین باره:

2 پاسخ

  1. سلام وقت بخیر من ۳ روز پیش با یه خانم ۵۰ساله تصادف کردم که انگشت شصت پای چپ شکست و مچ پاش ضرب دیده که که با آمبولانس بردن بیمارستان‌ و یک شب بستری بود و مرخص شد در ضمن چون این خانم مقصر شد چون از پشت یه ماشین که بصورت دوبل پارک بود یک دفعه آمد بیرون که توی صورتش جلسه کلانتری هست چون بیمه من تموم شده بود شوهر ش گفت پیش مامور نیروی انتظامی گفت اگه هزینه درمان رو بدی من شکایت ندارم حالا ماشین رو بردن پارکینگ ولی الان گفتم بیاید درمورد هزینه ها و رضایت توافق کنیم میگه دکتر گفته ۲۰ روز دیگه بیا یه عکس بنداز چون فقط انگشت شصت رو آتل بسته و تا مچ پاش باند بسته. ممنون میشم راهنمایی کنید توافقی انجام بدم یا از طریق قضایی?

    1. با سلام و احترام
      من حدود سی روز پیش پشت ترافیک زدم به یک خانم میانسال بعد زنگ زدیم و مامور نیروی انتظامی و اورژانس و راهنمایی و رانندگی امدن و بعد از انجام مراحل من مقصر شدم و رفتیم کلانتری و مصدوم هم با امبولانس بردن بیمارستان. در کلانتری پرونده تشکیل شد و من اصالت بیمه را گرفتم و اوردم دادم به کلانتری بعد از چند روز احضاریه امد که بیایید دادسرا. رفتیم شورای حل اختلاف و در انجا قاضی گفت برو هر چی هزینه کردی را جمع اوری کن بیار تا ببینم چقدر هزینه کردی تا همینجا حلش کنیم. حالا پسر مصدوم زنگ زده که دکتر ارتوبد گفته باید پای مادرت گچ گرفته شود که هزینه اش میشه چهار و نیم ملیون که باید بدهی و من هم گفتم ندارم بدم خودتون بدید بعد بیمه هر چقدر خرج کرده باشی بهتون میده. مصدوم میگه نه بیا تا بریم بیمارستان تا پایم را گچ بگیرن و هزینه اش را بده اگر ندی من هم رضایت نمیدم لطفا من را راهنمایی کنید. ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *