بعد از رأی دادگاه تصادف و در مرحله اجرای احکام، مدتزمانی طول میکشد تا دیه تصادف به حساب فرد واریز شود. این که گرفتن دیه تصادف چقدر طول میکشد به عوامل متعددی بستگی دارد که در ادامه میخوانید. با سوبارش همراه باشید.
پرداخت دیه تصادف چقدر زمان میبرد
مطابق قانون بیمه شخص ثالث مدت زمان پرداخت دیه تصادف ۱۵ روز کاری است، اما این صرفاً یک بند قانونی است. مدت زمان پرداخت دیه تصادف بیش از هر چیزی، به عملکرد شرکت بیمه بستگی دارد. در ادامه ضمن اینکه مرحله اجرای احکام را مرور میکنیم، تمامی عوامل تأثیرگذار در روند پرداخت دیه را بررسی میکنیم تا متوجه شوید که دیه بعد از چه مدت پرداخت میشود.
یادداشت پیشنهادی : مراحل گرفتن دیه تصادفات
اجرای احکام دیه چقدر طول میکشد
قبل از اینکه سراغ بحث اجرای احکام برویم، بد نیست بدانید که رأی دادگاه برای دیه چقدر طول میکشد. بعدازاینکه گزارش پزشکی قانونی تکمیل شد، مدارک آن به همراه دیگر مدارک پرونده از سوی دادسرا تکمیل شده و به دادگاه برای تعیین نوبت ارسال میشوند. پس از حدود یک تا دو ماه، نوبت دادگاه تعیین میشود که معمولاً بین ۲ تا ۳ ماه بعد است. در نظر داشته باشید که زمانهای گفتهشده نسبت به شهر و شعبه متغیر است.
دادگاه نیز پس از تعیین جلسه و مشاهده اسناد و مدارک، پس از مدتی رأی را صادر میکند.
حتماً بخوانید : دیه تصادف موتور
مدت زمان پرداخت دیه بعد از رای دادگاه
بدیهی است که بعد از رأی دادگاه، باید رأی را به اجرای احکام برد. یکی از عوامل مؤثر در مدت زمان پرداخت دیه، ابلاغ نامه اجرای احکام به شرکت بیمه است. باید در اولین فرصت نامه اجرای احکام را به شرکت بیمه ببرید.
برای اینکه جلوی بهانهگیری شرکت بیمه برای تعلل در پرداخت دیه تصادف را بگیرید، حتماً در کنار نامه اجرای احکام، تمامی مدارک موردنیاز را ضمیمه کرده و همه آنها را به دبیرخانه تحویل داده و شماره نامه و تاریخ ابلاغ را به همراه رسید از دبیرخانه بگیرید.
از زمان ابلاغ نامه اجرای احکام دیه تصادف، شرکت بیمه ۱۵ روز کاری فرصت دارد تا دیه را به حساب فرد واریز کند. بااینحال هیچ شرکت بیمهای ظرف این مدت دیه را پرداخت نمیکند و حداقل چند ماه بعد دیه را به حساب واریز میکند. آنچه طول این مدت زمان را مشخص میکند، شرکت بیمهای است که قرار است دیه را واریز کند.
پیشنهاد خواندنی : دیه زیان دیده تصادف بدون گواهینامه
پرداخت دیه توسط بیمه چقدر طول میکشد
همانطور که گفتیم، مدت زمان پرداخت دیه بعد از رأی دادگاه توسط بیمه طبق قانون ۱۵ روز است. بااینحال شرکتهای بیمه بسیار بیشتر از این مدت زمان در پرداخت دیه تعلل میکنند. مدت این تعلل بستگی به شرکت بیمهای دارد که قرار است دیه را پرداخت کند.
شرکتهای بیمه ایران، بیمه آسیا، بیمه دانا و بیمه البرز، معمولاً بعد از ۲ تا ۳ ماه پس از ابلاغ نامه اجرای احکام دیه را واریز میکنند. ازاینجهت این شرکتها سریعترین شرکتهای بیمه محسوب میشوند. از آنسو شرکتهای بیمهای مانند بیمه دی و بیمه میهن، در پرداخت دیه تعلل بسیار زیادی میکنند و حتی پرداخت آن را به بیش از یک سال بعد موکول میکنند.
در کنار اینها، اینکه از کجا برای دریافت دیه اقدام کنید نیز در سرعت عمل شرکتهای بیمه مؤثر است. بهطور مثال در تهران پرداخت دیه سریعتر از شهرستانها انجام میشود. درعینحال مراکز استانها نیز از شهرستانها سریعتر دیه را پرداخت میکنند. در کل، شعبه موردنظر هرقدر از مرکز دورتر باشد، در پرداخت دیه بیشتر تعلل میکند.
یادداشت : تاریخچه بیمه در ایران
مدت زمان پرداخت دیه تصادف توسط بیمه ایران
با توجه به حجم بالای مشتریان بیمه ایران، یکی از سؤالات متداول این است که پرداخت دیه بیمه ایران چقدر طول میکشد. مراحل گرفتن دیه از بیمه ایران مشابه دیگر بیمهها است، اما این شرکت بیمه نسبت به سایر شرکتهای بیمه دیه را سریعتر واریز میکند. بهطورمعمول مدت زمان پرداخت دیه تصادف توسط بیمه ایران حداکثر ۲ ماه است. پیگیری پرداخت دیه بیمه ایران در این میان تأثیر چندانی در کاهش این مدت زمان ندارد.

دیگر عوامل مؤثر در مدت زمان پرداخت دیه تصادف
یکی از مهمترین عوامل در کوتاهتر شدن زمان پرداخت دیه شخص ثالث، نزدیکی تاریخ صدور حکم دادگاه به پایان سال است. شرکتهای بیمه، درصورتیکه دیه شخص ثالث را تا پایان سال پرداخت نکنند، در سال جدید باید دیه را به نرخ جدید پرداخت کنند؛ بنابراین، بیشتر شرکتهای بیمه، هرقدر هم که در پرداخت دیه تعلل کنند، درنهایت تا قبل از رسیدن سال جدید، دیه را به حساب فرد واریز میکنند تا مشمول نرخ سال جدید نشوند.
ازاینرو اگر تاریخ ابلاغ نامه اجرای احکام به بیمه به پایان سال نزدیکتر باشد، فرد سریعتر دیه خود را دریافت خواهد کرد. از سویی دیگر اگر تاریخ ابلاغ نامه اجرای احکام در ابتدای سال باشد، احتمال تعلل شرکت بیمه بیشتر است. با تمام اینها، اکثر شرکتهای بیمه برای جلوگیری از شمول دیه سال جدید، درنهایت تا پایان سال دیه را واریز میکنند.
گرفتن دیه تصادف راننده مقصر چقدر طول میکشد؟
تمام مواردی که گفته شد، صرفاً در مورد دیه شخص ثالث بوده و در مورد غرامت یا دیه راننده مقصر صدق نمیکند. ازآنجاییکه دیه راننده مقصر به نرخ روز نبوده و شروع سال جدید تأثیری بر مبلغ آن ندارد و درعینحال غرامت راننده مقصر نیازی به حکم دادگاه ندارد، شرکتهای بیمه با تعلل بسیار بیشتری غرامت راننده مقصر را پرداخت میکنند و ترسی از کشیدن آن به سال آینده یا حتی سالهای آینده ندارند.
در این میان شرکتهای بیمه معتبرتر، تعلل کمتری به خرج میدهند و شرکتهای بیمه ضعیفتر، عملاً هیچ عجلهای برای پرداخت غرامت راننده مقصر نشان نمیدهند!
یادداشتی در همین رابطه : دیه راننده مقصر چقدر است؟
شکایت از شرکت بیمه بابت تأخیر در واریز دیه
مطابق قانون، شرکت بیمه موظف است ظرف ۱۵ روز پس از ابلاغ نامه اجرای احکام، دیه را به حساب زیاندیده واریز کند. درصورتیکه شرکت بیمه در پرداخت دیه تأخیر کند، به ازای هر روز تأخیر، نیم هزارم مبلغ دیه جریمه میشود؛ بهطور مثال اگر دیه ۱۰۰ میلیون تومان باشد، هر روز جریمه دیرکرد آن معادل ۵۰ هزار تومان میشود.
باوجوداینکه برای پرداخت دیه جریمه در نظر گرفته شده است، اما برای دریافت جریمه، زیاندیده باید مجدداً دادخواست تنظیم کند و از طریق دادگاه جریمه خود را وصول کند. باید توجه داشت که در برخی مبالغ با توجه به زمانگیر بودن امور قضایی، برای زیاندیده، تنظیم دادخواست و پیگیری آن صرفه اقتصادی ندارد. درعینحال اثبات دیرکرد شرکت بیمه در دادگاه کار چندان سادهای نیست.
توصیه ما این است که اگر با شرکت بیمهای مواجه هستید که سابقه خوبی در پرداخت دیه ندارد، حتماً مطابق آنچه پیشتر نوشتیم، هنگام ابلاغ نامه اجرای احکام به شرکت بیمه، آن را در دبیرخانه ثبت کرده و همان روز دادخواستی جهت دریافت دیه خود تنظیم و ارائه کنید.
برای غرامت و دیه راننده مقصر وضعیت پیچیدهتر است. همانطور که گفتیم تعلل در پرداخت غرامت راننده مقصر بسیار بیشتر است. توصیه میشود در چنین شرایطی، حتماً پس از تکمیل شدن مدارک خود، دادخواست تنظیم کنید تا تعلل شرکت بیمه را به حداقل رسانید.
خواندنی : شرایط گرفتن دیه تصادف جرحی بعد از رضایت پس از چند سال
بهترین راه دریافت سریع و کامل دیه چیست؟
همانطور که خواندید، شرکتهای بیمه برای پرداخت دیه عجله چندانی ندارند. این را نیز باید اضافه کنیم که در برخی موارد شرکتهای بیمه حتی در مبلغ پرداختی نیز دست میبرند. با وجود راهنماییهایی که در این یادداشت خواندید، بهخصوص در مبالغ بالای دیه مانند تعدد دیات، همچنان احتمال کمکاری شرکتهای بیمه، چه در مورد مدت زمان پرداخت دیه و چه میزان دیه وجود دارد. کمکاریای که یک فرد عادی قادر به رفع آنها نیست.
بهترین راه دریافت سریع و کامل دیه، مراجعه به یک تیم حقوقی مسلط به امور دیه تصادف است. یک وکیل تصادفات با توجه به تجربه و دانشی که در این زمینه دارد، میتواند دیه را در کمترین زمان ممکن و به کاملترین شکل آن وصول کند. گروه وکلای سوبارش، با داشتن تجربهای بالا درزمینهٔ وصول دیه تصادفات، آماده ارائه خدمات به آسیب دیدگان تصادفات رانندگی است. همین حالا، با مشاوره اینترنتی رایگان با یکی از کارشناسان سوبارش، مدت زمان پرداخت دیه خود را به حداقل رسانید.
6 پاسخ
سلام .من در تصادف زخمی شدم و ۲۰ دصد برام پژشک قانونی نوشته ….وبیمه تعید کرده مبلغشم امضا کردم از طرف بیمه بهم زنگ زدن ولی هنوز واریز نکردن باید چند روز بگذره تا واریز بشه سپاس
با درود
پرداخت توسط شرکت بیمه از نظر قانونی بیست روزه باید پرداخت شود ولی چون رعایت نمی کنند بسته به برند شرکت بیمه و فاصله تا پایان سال و مقدار مبلغ خسارت زمان بیشتر میشود
من میخوام تصف دیه تصلدف بگیرم میتوتم چه جوریم ممنون
با درود
اگر راننده مقصر حادثه نباشید می توانید از شرکت بیمه مقصر مطالبه نصف دیه را کنید
از دادسرا نامه بگیرید خطاب به شرکت بیمه جهت پرداخت علی الحساب دیه و کپی برابر اصل نامه پزشکی قانونی را پیوست و به شعبه پرداخت خسارت بیمه گر ماشین مقصر مراجعه کنید
اگر موتور بود گواهینامه بیمه نداشته باشد چطور میشود دیه را وصول کرد
با درود
سوال گنگ و نامفهوم است