بیمه آتش سوزی برای مردم ما یک واژه «غریب و آشنا» است. تقریباً همه میدانند چنین بیمهای وجود دارد؛ اما تقریباً هیچکس نمیداند بیمه آتش سوزی چیست؟ نکته تأسفبرانگیز این است که باوجود نرخ بالای حوادث آتش سوزی در ایران، افراد بسیار کمی سراغ خرید بیمه آتش سوزی میروند. در این یادداشت با انواع بیمه آتش سوزی آشنا خواهید شد و خواهید دانست که بیمه آتش سوزی چیست.
بیمه آتش سوزی چیست
بیمه آتش سوزی، یکی از اولین انواع بیمههای تاریخ است که اموال و املاک افراد را در برابر خسارتهای ناشی از آتش سوزی بیمه میکند. در نظام بیمه بیشتر کشورها، چیزی به نام بیمه آتش سوزی وجود ندارد و خسارات ناشی از آتش سوزی، با بیمه اموال تحت پوشش قرار میگیرد.
در ایران، بیمه آتش سوزی، نوع مستقلی از بیمهنامه است که منحصراً به پوشش خطرات ناشی از آتش سوزی میپردازد. پوشش بیمه آتش سوزی، علاوه بر آتش، شامل صاعقه و انفجار نیز میشود. البته افراد میتوانند خطرات دیگری را نیز به بیمهنامه خود اضافه کنند که طبیعتاً باعث افزایش حق بیمه میشود.
شرایط عمومی بیمه آتش سوزی
آنچه در بخش قبل درباره پوشش بیمه آتش سوزی گفتیم، مربوط به آئیننامه «شرایط عمومی بیمه آتش سوزی» است. این آئیننامه که در سال ۱۳۶۶ در بیمه مرکزی تصویبشده است، قوانینی است که از سوی شرکتهای بیمه صادرکننده بیمه آتش سوزی لازمالاجرا بوده و باید در تمامی این بیمهنامههای آتش سوزی لحاظ شوند.
در همین باره : متن کامل شرایط عمومی بیمه آتش سوزی
شرایط عمومی بیمه آتش سوزی، شامل ۳۴ ماده است که در ۳ فصل تدوین شده است. فصل اول به کلیات اختصاص دارد و در آن به تعاریف و اساس بیمهنامههای آتش سوزی اشاره شده است. فصل دوم در مورد شرایط بیمهنامههای آتش سوزی است و درواقع مهمترین بخش این آئیننامه است. فصل سوم نیز به استثنائات بیمهنامههای آتش سوزی پرداخته است.
بیمهنامه آتش سوزی دارای شرایط خصوصی نیز هست که این شرایط در قرارداد منعقده میان بیمهگذار و بیمهگر تعریف میشود. باید اضافه کنیم که شرایط خصوصی بیمهنامه نمیتواند شرایط عمومی بیمه آتش سوزی را نقض کند.
در همین باره بخوانید : اصل قائم مقامی در بیمه آتش سوزی
حداکثر تعهد بیمهگر در بیمه آتش سوزی چقدر است
تعهدات بیمهگر در بیمه آتش سوزی، مطابق با نوع قرارداد تعیین میشود. طبیعتاً درصورتیکه بیمهگذار بیمهنامه با پوشش حداکثری را تهیه کرده باشد، از حداکثر تعهد بیمهگر در بیمه آتش سوزی بهرهمند خواهد شد.
نکته حائز اهمیت درباره حداکثر تعهد بیمهگر در بیمه آتش سوزی این است که خسارت پرداختشده از سوی بیمه، هیچگاه از اصل خسارت وارده بر مورد بیمه بیشتر نخواهد بود. بهطور مثال اگر شما مکانی را به سقف ۱۲۰ میلیون تومان بیمه کردهاید، اما خسارت وارده کمتر از ۱۰۰ میلیون است، نمیتوانید درخواست خسارت ۱۲۰ میلیون تومانی بکنید.
مسئلهای که گفته شد، در ماده ۸ شرایط عمومی بیمه آتش سوزی و ذیل عنوان «جبران خسارت» آمده است که متن آن بدین شرح است: «جبران خسارت در هیچ مورد از میزان زیان وارده به بیمهگذار نسبت به مورد بیمه در زمان وقوع خسارت تجاوز نمینماید».
خواندنی : استثنائات بیمه آتش سوزی
انواع بیمه آتش سوزی
بیمه آتش سوزی، مانند سایر بیمهنامهها دارای انواع مختلفی است. بیمه آتش سوزی به سه دسته اصلی تقسیم میشود. در ادامه انواع بیمه آتش سوزی را معرفی مختصری میکنیم.
بیمه آتش سوزی صنعتی
بیمه آتش سوزی صنعتی، مربوط به بیمهنامههایی است که برای محیطهای صنعتی و کارگاهی صادر میشود. در زیر چند نوع بیمه آتش سوزی صنعتی را میبینید.
بیمه آتش سوزی انبار
بیمه آتش سوزی کارگاه
بیمه آتش سوزی کارخانه
بیمه آتش سوزی غیر صنعتی
بیمه آتش سوزی غیر صنعتی، مربوط به بیمهنامههایی است که عمدتاً برای مکانهای تجاری و خدماتی صادر میشوند. در زیر عنوان چند نوع بیمه آتش سوزی غیر صنعتی را میخوانید.
بیمه آتش سوزی مجتمع اداری
بیمه آتش سوزی بیمارستان
بیمه آتش سوزی مغازه و واحد تجاری
بیمه آتش سوزی ساختمان
بیمه آتش سوزی ساختمان بهطورکلی مربوط به بیمهنامههایی است که برای واحدهای مسکونی صادر میشوند. معروفترین انواع بیمه آتش سوزی ساختمان در زیر آمده است.
بیمه آتش سوزی آپارتمان
بیمه آتش سوزی مجتمع مسکونی
وکیل بیمه آتش سوزی کیست؟
با تمام تفاسیری که از بیمه آتش سوزی آوردیم، همچنان در زمان وقوع حادثه و پرداخت خسارت، شرکتهای بیمه با بیمهگذاران به چالش برمیخورند. در این مواقع طبیعتاً بیمهگذار درخواست خسارت بیشتری میکند و شرکت بیمه خود را موظف به پرداخت خسارت کمتری میداند.
وکیل بیمه آتش سوزی، شخصی است که با داشتن تجربه بالا در پروندههای خسارت ناشی از آتش سوزی، بهخوبی به قوانین و بخشنامههای مربوط به بیمه آتش سوزی مسلط بوده و توانایی وصول بالاترین میزان خسارت از شرکت بیمه را دارد.
در پروندههای مربوط به کارخانهها و ساختمانهای بزرگ، اختلاف مبلغ ادعایی بیمهگر و بیمهگذار بسیار بالا بوده و بحث چندین میلیارد تومان است؛ تدبیر حکم میکند که در این مواقع به یک وکیل بیمه متبحر مراجعه کنید تا تمامی حق خود را از شرکت بیمه دریافت کنید. گروه وکلای حقوقی سوبارش، با داشتن تجربه بالا در حل پروندههای بیمه آتش سوزی، مجهز به تیمی از وکلای بیمه متبحر بوده که میتوانند به سریعترین و کاملترین شکل ممکن، خسارت وارده ناشی از آتش سوزی به اموال شما را از شرکتهای بیمه وصول کنند؛ همین حالا میتوانید از طریق صفحه تماس با ما، با یکی از کارشناسان حقوقی ما درباره پرونده خود صحبت کنید.