اصل قائم مقامی در بیمه آتش سوزی

اصل قائم مقامی در بیمه آتش سوزی چیست

فهرست مطالب:

یکی از مواد معروف شرایط عمومی بیمه آتش سوزی، ماده ۲۹ آن است که مربوط به اصل قائم مقامی در بیمه آتش سوزی است. در این یادداشت درباره این اصل نوشته‌ایم.

مفهوم قائم مقامی در حقوق

پیش از هر چیز باید با مفهوم قائم مقامی از دیدگاه حقوق آشنا شویم. مطابق آنچه در نظام‌های حقوقی دنیا وجود دارد، اگر فردی دِین شخص دیگری را پرداخت کند، همچنان نسبت به اصل دِین از بدهکار، طلبکار خواهد بود.

به‌طور مثال؛ فرض می‌کنیم آقای «الف» به آقای «ب» بدهکار است. آقای «ج» بدهی آقای «الف» را به آقای «ب» می‌پردازد. باوجوداینکه آقای «الف» به آقای «ب» بدهکار نیست، اما آقای «ج» به قائم مقامی از آقای «ب» از آقای «الف» طلبکار بوده و آقای «الف» همچنان باید دِین خود را این بار به آقای «ج» بپردازد.

حتماً بخوانید : پوشش تبعی و خطرات تبعی در بیمه آتش سوزی

اصل قائم مقامی در قانون بیمه

در قانون بیمه اصل قائم مقامی به‌عنوان یکی از اصول قراردادهای بیمه آورده شده است. مطابق ماده ۳۰ قانون بیمه مصوب ۱۳۱۶ مجلس شورای ملی، «بیمه‌گر در حدودی که خسارات وارده را قبول یا پرداخت می‌کند در مقابل اشخاصی که مسئول وقوع حادثه یا خسارت هستند قائم‌مقام بیمه‌گذار خواهد بود…».

اصل قائم مقامی در بیمه آتش سوزی

قوانین بیمه آتش سوزی در ایران نباید از چهارچوب‌های تعیین‌شده در قانون بیمه تخطی کند. ازاین‌رو شرایط عمومی بیمه آتش سوزی منطبق بر قانون بیمه بوده و بر مبنای آن نوشته شده‌اند.

اصل قائم مقامی در بیمه آتش سوزی نیز آورده شده است. آنچه در زیر می‌خوانید، ماده ۲۹ شرایط عمومی بیمه آتش سوزی، موسوم به «اصل قائم مقامی در بیمه آتش سوزی» است:

ماده ۲۹- اصل قائم‌مقامی: کلیه حقوق بیمه‌گذار علیه اشخاص ثالث به لحاظ تقصیر یا مسئولیت اشخاص مذکور در ایجاد حادثه تا میزان خسارت پرداخت‌شده توسط بیمه‌گر به شخص اخیر منتقل می‌گردد. شرکا، کارکنان، همسر و بستگان نسبی و یا سببی درجه اول بیمه‌گذار ازلحاظ اجرای مقررات این ماده شخص ثالث تلقی نمی‌گردند مگر آنکه خسارت ناشی از عمد آنان باشد.

یادداشت پیشنهادی : استثنائات بیمه آتش سوزی

مشکلات حقوقی در مورد اصل قائم مقامی

در برخی از موارد، بیمه‌گر و بیمه‌گذار در مورد غرامت ناشی از آتش سوزی به مشکلاتی برمی‌خورند که ناشی از اصل قائم مقامی در بیمه آتش سوزی است. شرکت بیمه‌گر، با استناد به این ماده و ارائه مستندات از پرداخت غرامت به بیمه‌گذار خودداری می‌کند.

در چنین مواردی، نیاز به تشکیل پرونده حقوقی و شکایت از شرکت بیمه‌گر است. بااین‌حال، برای حضور در دادگاه و دفاع در مقابل وکلای خبره شرکت بیمه، نیازمند یک وکیل بیمه آتش سوزی باتجربه خواهید بود.

گروه وکلای حقوقی سوبارش، با داشتن سال‌ها تجربه در عرصه وصول غرامت بیمه آتش سوزی، یکی از تخصصی‌ترین مراکز از این حیث است. درصورتی‌که در وصول غرامت بیمه آتش سوزی خود دچار مشکل شده‌اید، همین حالا با سوبارش تماس بگیرید؛ یک مشاوره رایگان ساده هزینه‌ای برای شما نخواهد داشت، اما می‌تواند شما را از یک زیان بزرگ نجات دهد.

۴.۳از۵ (۳ رای)
همین الان از راههای ارتباطی زیر سوالت رو از کارشناس سوبارش بپرس:
یادداشت‌هایی در همین باره:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *